Posłanka do Parlamentu Europejskiego Krystyna Łybacka w Koninie

dodano 2016-03-04 11:30 w kategorii: Informacje

Dzisiejsze spotkanie Posłanki do Parlamentu Europejskiego Krystyny Łybackiej z mieszkańcami naszego miasta i członkami konińskiego SLD w Miejskiej Bibliotece Publicznej. Tematem spotkania było sprawozdanie z pracy Posłanki w Parlamencie Europejskim jak również w województwie i naszym mieście. Wśród wielu działań które organizowane są pod patronatem Posłanki jest wiele przedsięwzięć skierowanych do Seniorów - są to min. kursy komputerowe, kursy dotyczące bezpieczeństwa osób starszych cieszące się bardzo dużym zainteresowaniem, kursy dotyczące pozyskiwania środków unijnych jak i z zakresu przedsiębiorczości. Podczas spotkania padało wiele pytań dotyczących spraw europejskich jak i krajowych min. TTIP - umowy gospodarczej między USA, a Unią Europejską, spraw uszczelniania granic na terenie Unii w związku z problemem jakim jest exodus uchodźców z krajów bliskiego wschodu, oraz kampusu studenckiego na terenie Poznania którego inicjatorką była Posłanka jeszcze jako Minister Oświaty. Padało wiele ciepłych i serdecznych słów pod adresem Posłanki. Dyrektor Biblioteki Miejskiej Henryk Janasek podziękował za współpracę podkreślając jak wielkie znaczenie ma działalność Posłanki dla mieszkańców naszego miasta. Spotkanie uświetniła wystawa rzeźbionych jaj autorstwa Pani Izydory Smakulskiej

W spotkaniu udziła wzieli Posłanka do Parlamentu Europejskiego - Krystyna Łybacka,

Członek Zarządu Wojewódzkier Rady SLD w Poznaniu - Tadeusz Tomaszewski

Przewodniczący Rady Miejskiej SLD w Koninie - Paweł Piechocki